Багато українців виїхали за кордон на початку повномасштабного вторгнення росії, але вони, як і раніше, мають доступ до електронного сервісу державних послуг "Дія".

Так, українці за кордоном можуть скористатися сервісом, проте їм доступні не всі послуги, а лише 9 із них. Окрім того, ще 4 послуги є на порталі. Це дозволить безперешкодно та в онлайн режимі отримати необхідні документи і не тільки.

Біженці, фото zakordon.24tv

"Користуйтеся онлайн-послугами, де б не були - у Польщі, Італії, США чи будь-якій іншій країні цивілізованого світу. Зручні сервіси для водіїв, замовлення витягів та довідок, пенсійні послуги та доступ до українського радіо й телебачення - все це на відстані кількох кліків у комп’ютері чи смартфоні", - повідомили у пресслужбі "Дія".

Так, у додатку українцям доступні такі послуги:

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще
  • Шеринг авто та скасування відповідного користувача.
  • Заміна посвідчення водія (з пластикового на цифрове).
  • Замовлення довідок про місце проживання та несудимість.
  • "єВідновлення" для отримання компенсації за пошкоджене майно. Гроші можна витратити на будівельні матеріали та послуги у магазинах на території України.
  • Замовлення довідок ОК-5 та ОК-7. ОК-5 – індивідуальні відомості про особу із реєстру застрахованих осіб. У довідці ОК-7 є інформація про зарплату, з якою сплачується єдиний соціальний внесок та страховий стаж.
  • Купівля військових облігацій та допомога ЗСУ.
  • "Дія.TV" и "Дія.Радио".
  • Опитування.

На порталі також можна замовити довідку із реєстру застрахованих осіб та єдиного державного реєстру юридичних осіб. Крім того, є можливість дізнатися все про призначення та перерахунок пенсії. Як і в самому додатку, замовлення довідок ОК-5 та ОК-7 та подання заяви на компенсацію також доступні.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Нагадаємо, борги по кредитам під час війни: яке покарання загрожує українцям