Росіяни бідують, поки путін витрачає мільярди на війну в Україні. Це доводить поганий рівень життя, високі ціни та дефіцит продуктів. Більше того, на Чукотці почали продавати яйця в обмеженій кількості та за паспортом, як у 90-ті роки.

У цьому віддаленому регіоні росії почався гострий дефіцит яєць, через що продаж продукту серйозно обмежили. Про це розповів у своєму телеграм-каналі виконувач обов'язків голови Чукотського автономного округу Владислав Кузнєцов. Люди скаржаться, що їм не вистачає продуктів.

Продуктовий кошик, скріншот

"Високі ціни на продукти, яких ще й не вистачає на всіх. Розповіли, що яйця продають людям тільки за паспортом – підхід, як у 90-х роках! Доручив швидко створити в Білібіно запас яєць, достатній для закриття потреби", – заявив Кузнєцов.

Жителям цього регіону продають яйця виключно за паспортом та не більше одного десятка у руки. За традицією, дефіцит провокує зростання цін, тож проблем із продовольством у росіян дійсно вистачає.
Влада намагається вирішити питання, робить запаси яєць та планує побудувати місцеву птахофабрику. А ось дефіцит пояснюють тим, що у регіоні є проблеми з логістикою. Продукти доставляють літаками чи морем через відсутність залізниці.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів про країни, які таємно допомагають росії: "Я навіть трохи втомився у цій боротьбі"

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Раніше ми писали про те, що "Всім плювати": командир РДК розповів про дірявий кордон Росії з іржавим дротом

Як повідомляв Знай.ua, Криму залишилося чекати недовго під прапором Росії, в України з'явилися нові можливості: у США зробили заяву