Заробити на продажу цінних українських монет можна різні суми, за деякі екземпляри можна виручити до 30 тисяч гривень. Втім, не всі монети мають цінність для колекціонерів. Які копійки можуть зацікавити нумізматів, розповідається на порталі "Монети-ягідки".

Українці можуть натрапити на монети номіналом від 1 копійки до 1 гривні, які можна продати колекціонерам за привабливими цінами. Втім, цінуються не всі грошові знаки.

Монети. Фото: Youtube

Так, серед головних особливостей, які роблять монету цінною, зазначають:

  • незвичайна товщина тризубця;
  • розташування та кількість ягід;
  • розмір насічок на ребрі (або їх відсутність);
  • нестандартний метал, з якого виготовлено монету певного номіналу і т.д.

Фахівці підкреслюють, що для розрізнення цінних монет потрібно вміти читати коди їх різновидів, втім, спочатку можна орієнтуватися за номіналом і роком випуску.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Цінні монети. Фото: monety-yagidky

Так, наприклад, існує близько 30 різновидів 10 копійок 1992 року, оскільки монети в 1992 і 1994 роках карбували різними типами штампів. Також нумізмати цінують монети 1996, 2001 та 2003 років випуску, оскільки в цей період у обігу з'являлися грошові знаки із колекційних наборів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні виводять із обігу деякі купюри: яких гривень можна сміливо позбавлятися і як.

Також наш портал інформував, трясемо скарбнички та гаманці: українцям показали монети, за які можна врятувати цілий стан.

Крім того, ми писали, "скарб" може бути в кишені кожного: які українські монети можна продати за нечувані гроші.