В Україні діють певні правила усиновлення. У Мінсоцполітики розповіли про особливості процедури і що для цього потрібно, враховуючи військовий стан у країні.

Українцям, які бажають усиновити дитину, необхідно подати заявку на консультацію через додаток "Дія" або безпосередньо звернутися до служби у справах дітей своєї області.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Громадяни віком від 21-річного віку зобов'язані подати письмову або електронну заяву через Єдиний державний вебпортал електронних послуг та інтегровані з ним інформаційні системи Мінсоцполітики.

Як тільки служба у справах дітей отримає вашу заявку та документи, їх почнуть перевіряти на відповідність до норм. Далі органи вимагатимуть обстежити житлово-побутові умови заявників та складуть акт.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Якщо заявники та їх умови відповідають зазначеним вимогам, працівник органів подасть запит до соціальних служб про те, що бажаючі повинні пройти курси підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Народження дитини. Фото: Youtube

Після цієї процедури органи видають висновок, що заявники можуть усиновити дитину. За позитивного висновку їх поставлять на облік кандидатів в усиновлювачі.

Раніше ми писали про те, що на українців чекають хвилі екстремальної спеки: синоптик склав прогноз погоди на літо-2023.

Як повідомляв Знай.ua, кого точно не мобілізують на службу: повний список тих, кому не світить бути у ЗСУ

Також портал Знай.ua писав, що пільги скасують, настав час приготуватися: Верховна рада підтримала скандальну пропозицію