Чимало українців вже звикли до зростання цін на продукти, хоча невдоволення не вщухає. Так, великі супермаркети в черговий раз оновили вартість олії, але одна з торгових марок навіть подешевшала наприкінці весни.

Свіжі дані про ціни на олію показали аналітики порталу "Мінфін". Згідно з ними, на 28 травня пляшка 850 мл торгової марки "Олейни" рафінованої коштуватиме покупцям у середньому 64,73 грн, а місяць тому цінники був на 5 гривень меншим - 59,51 грн.

Вартість цієї олії 850 мл коливається в залежності від вибору супемаркету. Найдешевший варіант в Ашані - 64,50 грн, трохи дорожче в Новусі та Метро - 64,99 грн і 64,70 грн відповідно.

Ціна на масло в Ашані, скріншот

Інша популярна торгова марка рафінованої олії "Щедрий Дар" впала в ціні, але не так суттєво. Різниця становила лише 44 копійки. У середньому за пляшку на 850 мл доведеться віддати 64,8 грн.
Найвигідніше купити даний продукт у Варусі по 62,50 грн, а дорожче в Новусі та Ашані – 64,49 грн та 67,40 грн відповідно.

Ціна на масло в Варусі, скріншот

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Варто зазначити, що виробники очікують нарощування експорту насіння соняшника, що може призвести до скорочення виробництва соняшникової олії та зупинки олійних підприємств. У результаті, покупці можуть відчути зростання цін на даний продукт.

Нагадаємо, ціни кусаються сильно, не кожен гаманець потягне: скільки просять за полуницю та черешню наприкінці травня.

Раніше ми писали про те, що українські супермаркети різко знизили ціни на помідори, огірки та зелень: можна забути про город