Для побутових споживачів тариф на електроенергію подорожчає до 2,88 грн за кВт-год. Зміни, ймовірно, відбудуться з 1 червня.

Про зміну тарифу йдеться в листі Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) до Міністерства енергетики.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Станом на кінець травня в Україні продовжує діяти подвійний тариф на світло:

  • 1,44 грн/кВт-год, якщо споживати до 250 кВт на місяць;
  • 1,68 грн/кВт-год, якщо споживати понад 250 кВт на місяць.

Якщо влада пристане на умови регулятора, диверсифікація за обсягами споживання зникне. При цьому виконувач обов'язків голови НКРЕКП Руслан Кайдаш у листі зазначає, що це лише "перший етап коригування цін".

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Якщо уряд вирішить підняти ціну до ринкового рівня, тоді українцям доведеться платити за кіловат-годину приблизно 7 гривень.

Платіжка за електроенергію, кадр з відео

НКРЕКП ухвалила рішення, яке передбачає підвищення тарифів на світло на 25–50% для окремих компаній-операторів систем розподілу. Таким чином зросте загалом платіжка за електроенергію для українців, адже вона складається з двох частин: тариф який залежить від обсягу спожитих кіловатів, та тариф на розподіл електроенергії.

Нагадаємо, ми писали, що "веселим" українським водіям доведеться брати кредит або продавати квартиру.

Як повідомляв "Знай.ua" тільки відпочили від пандемії: світ почав жахати новий вірус - симптоми ті ж, але летальний кінець за тиждень.

Також "Знай.ua" інформував, українці втрачають доступ до заощаджень: ПриватБанк масово блокує рахунки, хто у зоні ризику.