Скандально відома захисниця української мови Ірина Фаріон відзначилася черговою витівкою. В ефірі "Radio UA Chicago" вона заявила, що не вважає за людей українців, які не вивчили рідну мову.

Ірина Фаріон у вкрай грубій формі висловилася про українців, які з якоїсь причини не розмовляють рідною мовою. Вона заявила, що не вважає таких осіб за людей і для неї вони є "біологічним сміттям".

Ірина Фаріон / скріншот з відео

"Скільки мов ти знаєш, це банальна фраза, стільки разів ти і людина. Якщо ти не знаєш своєї мови, то ти взагалі не людина. Це сміття. Просто біологічне сміття. Істота, яка зрадила свою мову", - заявила вона.

За словами Ірини Фаріон, ніхто з російськомовних українців не може не мати жодного виправдання та заявила, що навіть ті люди, які давно виїхали за кордон, прищеплюють дітям любов до рідної мови.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Жодного виправдання не може бути. Люди живуть в Америці, в Австралії, виїхали з материкової України на початку 20 століття і навчили дітей українською мовою. А то ходить українською землею, жере наш хліб і не вивчило української мови", - зазначила Фаріон.

Раніше портал Знай повідомляв, Ірина Фаріон порівняла мову з неприємною хворобою, суржику теж дісталося: "Напиши в паспорті, ти зрадник..."

Також наш портал інформував, "Якою треба бути свратою б*длотою": Лариса Ніцой звернулася до воїна ЗСУ з претензією.

Крім того, ми писали, колишня наркобариги Чернецького вирішила підняти бойовий дух голими сосками: "Хоч би не ганьбилася".