Є кілька причин, які можуть стати підставою для того, аби надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг було припинено.

У пенсійному фонді розповіли, у яких випадках припинять виплачувати субсидію. Зазначається, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 "Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі", надання пільг може припинятися у декількох випадках.

Гроші. Фото: Youtube

По-перше, у разі смерті пільговика, втрати права на пільгу або коли пільговику призначено житлову субсидію – з місяця, що настає за місяцем настання зазначеної події.

Та за заявою пільговика – з місяця, що настає за місяцем її подання.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Позбавити субсидії можуть через борги з оплати комунальних послуг. Якщо прострочено понад три місяці заборгованості з оплати комуналки, витрат на управління багатоквартирним будинком, термін позовної давності якого не минув, та загальна сума якої перевищує 680 гривень, то виплата субсидії автоматично припиняється.

Підписання документів. Фото: Youtube

Раніше повідомляли, що виплати ВПО, допомога за розміщення ВПО за програмою «Прихисток» та інші види допомог від міжнародних організацій не будуть зараховані громадянам до середньомісячного сукупного доходу при призначенні житлової субсидії.

Нагадаємо, ми писали, що правила для кредитів змінять, але не всім: кого торкнуться.

Як повідомляв "Знай.ua", останнє попередження: щоб не втратити субсидію треба зробити вже зараз.

Також "Знай.ua" інформував, не заробили стажу-держава допоможе: пенсіонери зможуть отримувати соціальну пенсію.