У Департаменті будівництва та житлового забезпечення КМДА відбулась зустріч Віце-президента “Київміськбуду” Андрія Джигіля та директорки Департаменту продажу і маркетингу Тетяни Маркової з представниками ініціативних груп інвесторів 11 житлових комплексів Компанії.

Сторони обговорили ситуацію, яка на сьогоднішній день склалась із будівництвом житлових комплексів “Абрикосовий”, “Курнатовського”, “Мілос”, “Mirax”, “Урлівський-1”, “Урлівський-2”, “Отрада”, “Медовий-2”, “Чарівне місто”, “Радужний”, “Star city”.

Тетяна Маркова пояснила, що під час дії воєнного стану часткове відновлення будівельних робіт на об’єктах “Київміськбуду” відбулося 1 червня 2022 року. Але збільшити темпи будівництва, коли в державі триває війна, це надскладне завдання: продаж квартир фактично став, будівельні матеріали подорожчали на 50%, людей катастрофічно не вистачає. Відсутність сплат коштів за договорами розтермінування та загалом нових продажів, а також перебої у подачі електроенергії, призвели до тимчасової зупинки будівництва.

В цей же час, “Київміськбуд” активно вишукує варіанти виходу із ситуації. За попередньою інформацією, планується продати нерухомості місту на суму 300 млн грн.

Також “Київміськбуд” звернувся до Київської міської ради, що представляє Київську міську громаду, якій належить 80% акцій Товариства, із запитом на збільшення статутного капіталу, що б дозволило відновити будівництво. Наразі Проект Рішення опрацьовується відповідними комісіями Київської міської ради.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

“Я вдячна інвесторами за можливість поговорити відкрито. Розумію, що останнім часом ми мали певні проблеми у комунікації, але запевняю, Компанія йтиме на зустріч. “Київміськбуд”, рівно як і люди, що вклали кошти у будівництво житла, зацікавлений у якомога скорішому завершенні будівельних робіт зі зведення кожного житлового комплексу. Ми маємо зобов’язання перед інвесторами і вони будуть виконані”, – зазначила Тетяна Маркова.

Сторони домовились про проведення регулярних зустрічей та обмін детальною інформацією.