Для всіх наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація щодо добровільних внесків. Чимало українців цікавляться, чи є можливість вносити кошти одразу за кількох осіб.

На це питання є відповідь у прес-служби Пенсійного фонду України.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Українець звернувся до ПФУ з таким питанням: "У квітні склав онлайн Договір з Пенсійним фондом України та сплатив добровільні внески за дружину. Як можна скористатися цим сервісом, щоб сплачувати внески ще й за сестру?".

У відповідь на це у ПФУ заявили, що для сплати добровільних внесків за кількох осіб або за себе та за когось необхідно укласти в електронній формі окремі Договори щодо кожного конкретного одержувача.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: YouTUbe

"Тобто алгоритм укладання Договору про сплату добровільних внесків на користь ще однієї особи, у Вашому випадку на користь сестри, аналогічний до того, який Ви укладали вперше. Ознайомитися з інформацією як укласти Договір на добровільну участь можна тут: https://tinyurl.com /mtmfpz8h", - зазначили у Пенсійному фонді.

При цьому інформацію про укладені Договори на добровільну участь можна переглянути у вкладці "Мої договори на добровільну участь" у Вашому особистому кабінеті як особа, яка здійснює платіж.

Наступну періодичність та розмір сплати добровільних внесків за кожним із укладених Договорів можна визначати самостійно.

Нагадаємо, помилка Пенсійного фонду дорого обійдеться вам: юристи радять, на що звертати увагу.

Раніше повідомлялося, пенсія у працюючих пенсіонерів: коли чекати збільшення і що треба робити.

Також, фахівці розповіли, як запобігти низьким виплатам: "При розрахунку можуть зменшити".