Будь-яка ковбаса не є продуктом здорового харчування, але є небезпечні види цього продукту, яку вживати категорично не рекомендують.

Ковбаси, які часто з'являються на столах більшості українців, слід якщо не виключити, то мінімізувати з раціону. Такого висновку прийшли дієтологи.

На першому місці в антирейтингу знаходяться кров'яна та ліверна. Річ у тому, що їх виготовляють із додаванням внутрішніх органів тварин. Вони особливо жирні, до того ж піддаються термічній обробці. Це своєю чергою сприяє накопиченню канцерогенів. Такі ковбаси особливо небезпечно їсти людям з хворобами серця, печінки чи нирок.

Ліверна ковбаса. Фото: Youtube

Сирокопчена ковбаса, яка дорожча за інші види, особливо популярна. Однак не можна забувати, що її виробляють із червоного м'яса, з додаванням величезної кількості солі. Це підвищує термін зберігання. У ній багато тваринного жиру, що сприяє підвищенню холестерину у крові. Часте вживання такої ковбаси підвищує ризик розвитку раку товстої кишки та інших онкологічних захворювань.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Сирокопчена ковбаса. Фото: Youtube

Найкорисніша ковбаса

Сиров'ялену ковбасу може вважатися умовно безпечною, якщо її виготовили із м'яса вищого ґатунку. Такий продукт зазвичай коштує дорого, а чим він дешевший, тим менше шансів на безпеку інгредієнтів. На думку експертів із харчування, відносно безпечною можна назвати сиров'ялену, із м'яса птиці. У її складі мало жирів та рідко присутні шкідливі речовини.

Сиров'ялене м'ясо. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що і хочеться, і колеться: українцям показали свіжі ціни на полуницю.

Як повідомляв "Знай.ua" невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.

Також "Знай.ua" інформував, зуби стануть білими, а здоров'я буде більше: Верховна Рада готує заборону на продаж цигарок.