За останній рік в Україні суттєво подорожчали практично всі продукти харчування, зокрема молочні. Наприклад, твердий сир у квітні продавався за рекордно високою ціною, проте у травні вартість помітно знизилася. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні помітно зросли ціни на молоко та продукти його переробки. Причиною цього є ціла низка факторів, багато з яких спровоковані повномасштабною війною.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 24 травня сир твердий торгової марки "Звени Гора" голландський 45% в середньому продається по 362,40 гривні за кілограм. Ще у квітні середній цінник становив 432,47 гривні за кіло, тобто продукт знизився у ціні на 70 гривень.

Ковбаса, сир, супермаркет. Фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Ціни на продукт стартують від 280,70 гривні за кілограм і сягають 457,50 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

В той самий час сир твердий торгової марки "Звени Гора" голландський 45% (285 грамів) зріс у ціні з 128,64 до 134,00 гривні. Сир твердий торгової марки "Комо" російський 50% також подорожчав – з 354,81 до 368,20 гривні за кілограм.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв задоволення, яке влетить у копійчину: в Україні різко подорожчали популярні м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, каша буде смачною, а головне – по кишені: українські супермаркети знизили ціни на рис, гречку та макарони.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, невелике, але приємне здешевлення: супермаркети змінили ціни на гриби та популярний овоч.