Печериці та болгарський перець порадували українців невеликим здешевленням. Скільки доведеться заплатити за гриби та популярний овоч у мережах популярних супермаркетів, показують дані цінового моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Через непідйомні ціни українцям стає все складніше забезпечувати себе найнеобхіднішими продуктами, тому навіть невелике здешевлення є радісною подією, що дозволяє заощадити. Так, у найпопулярніших супермаркетах знизилися цінники на гриби, а також болгарський перець.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Печериці

Станом на 22 травня за кілограм грибів у середньому доведеться заплатити 101,97 гривні. Цінник залишається вкрай високим, але при цьому він уже помітно нижчий, ніж був у квітні – 109,58 гривні за кіло. Вартість печериць стартує від 90,00 гривні за кіло і сягає 129,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Болгарський перець

Середній цінник на жовтий болгарський перець досі залишається рекордно високим – 213,13 гривні за кілограм. Однак, якщо порівнювати з квітнем, вартість досить помітно знизилася, адже становила 238,84 гривні за кіло. Ціни на овочі коливаються в межах 206,00-229,00 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на болгарський перець. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.

Також наш портал інформував, далі – лише дорожче: українців засмутили прогнозом цін на цибулю, чи буде здешевлення.

Крім того, ми писали, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".