Сезонні смаколики вже активно продаються на ринках і в магазинах, але купуючи першу полуницю, пучок зелені або капусту, необхідно пам'ятати про потенційну небезпеку. Мова про пестициди та нітрати, які містяться в цих продуктах. Як уберегтись від надмірної кількості шкідливих речовин, розповіли у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Українцям слід пам'ятати, що рання продукція, яка була вирощена у парниках та теплицях – містить у 3 рази більше нітратів. Найбільша кількість нітратів у серцевині чи качані плоду, тому жорсткі ребра капусти краще не вживати, як і жовту серцевину червоного помідора.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Після покупки ранніх овочів або фруктів необхідно слідувати головному правилу - ретельно їх помити. Також рекомендується замочити овочі та фрукти у холодній воді на 15-20 хвилин, а потім злити рідину та повторити процес ще раз.

Овочевий ринок. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Показати ще

У Держспоживслужбі рекомендують купувати ранні овочі не на стихійних ринках, а на ринках, де працює лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи. Також у продавців рекомендується запитувати про наявність експертного висновку, в якому вказується рівень вмісту нітратів та результати інших експертиз.

Раніше портал Знай повідомляв, що дорожчає зі швидкістю світла: українців приголомшили новими цінами на моркву, майже дефіцитний овоч.

Також наш портал інформував, отруєння та втрачені гроші: українцям втюхують небезпечні продукти – де краще не закуповуватись.

Крім того, ми писали, як вибрати якісні та безпечні овочі без хімії: інструкція від Держпродспоживслужби.