В Україні 1-гривневу монету 1992 року випуску можна продати за досить пристойною ціною – до 20 тисяч гривень. Нумізмати наголошують, що в обігу таких монет уже немає, проте українцям є сенс перевірити свої скарбнички. Про це йдеться на спеціалізованому ресурсі "Монети-ягідки".

Велику цінність для колекціонерів становлять два різновиди монет номіналом 1 гривні - з "кодами" 1.1ААг та 1.1АА1.

Гривні, скріншот: YouTube

Так, 1 гривня 1992 року, 1.1ААг, гладкий гурт на аукціоні може бути проданий за ціною від 10 до 20 тисяч гривень. Головна особливість грошового знака – його "незакінченість". На "ребрі" монети відсутній напис, гурт рівний, без насічок.

1 гривня без насічок. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

1 гривня 1992 року, 1.1АА1, три крапки на гурті може коштувати до 20 тисяч гривень. Відрізнити її допоможуть кілька особливостей: на "ребрі" може бути вказана дата як 1992, так і 1994 або 1995, а також з двох сторін від дати три точки.

1 гривна с точками. Фото: monety-yagidky

Натрапивши на цінну монету, її можна продати на одному з аукціонів – "Віоліті", Crafta, форум ВТК. При здійсненні угод рекомендується проконсультуватися з фахівцями, адже є ризик натрапити на шахраїв.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні виводять із обігу деякі купюри: яких гривень можна сміливо позбавлятися і як.

Також наш портал інформував, трясемо скарбнички та гаманці: українцям показали монети, за які можна виручити цілий статок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, майже 1000 доларів за 10 копійок: українцям показали монету, яка може озолотити.