В Україні зросла середня споживча ціна на яловичину. У квітні 2023 року вартість м'яса збільшилася на 2,2% – з 206,36 до 210,95 гривні за кілограм. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Незважаючи на квітневе подорожчання яловичина в Україні доступніше, ніж за аналогічний період минулого року. Згідно з даними Держстату, у квітні 2022 року кілограм даного м'яса продавався по 216,39 гривні, що на 2,5% дорожче.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зазначається, що динаміка цін на продукт розраховувалася без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

До речі, за даними Мінфіну, цінники на яловичину в українських супермаркетах повзуть униз. Так, у травні гуляш у середньому продається по 232,31 гривні за кіло, тоді як у квітні цінник був помітно вищим – 243,25 гривні за кіло. Вартість м'яса коштує від 198,95 до 260,00 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі. Водночас на яловиче ребро з квітня цінник залишається незмінним – 152,98 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що виживати стане трохи простіше: в Україні дешевшають соціально значущі продукти.

Також наш портал інформував, в Україні дорожчає соняшникова олія: як змінилися ціни та де можна купити подешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.