У багатьох країнах дорожчає розчинна кава через те, що оптові ціни на зерна робусти різко злетіли. Таке спостерігається вперше за останні 12 років. Їх найчастіше використовують для виробництва розчинної та меленої кави.

В агенції Bloomberg повідомили, що це відбувається через те, що на ринку збільшився попит на дані зерна. У виробництві робуста обходиться дешевше за арабіку, так як дерева вимагають меншого догляду. Також цей вид частіше обирають через нестабільну економіку у світі.

Кавові зерна, фото joinposter

Проте великі виробники – В'єтнам та Бразилія, скаржаться на маленький урожай через дорогі добрива. Крім того, на ситуацію негативно впливає посуха та зливи, залежно від країни.

"Спостерігається такий зсув попиту з дорогої кави на дешевшу, що ринок незадоволений навіть підвищеним експортом робусти", - заявила керівник консалтингової компанії JGanes Consulting Джудіт Гейнс.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Для порівняння в агенції розповіли, що в Німеччині розчинна кава коштує зараз на 20% більше, ніж рік тому, незважаючи на зниження інфляції на зерна.

"Ймовірність того, що глобальний дефіцит робусти зменшиться найближчим часом, виглядає малоймовірно", - додали у статті.

Кава, фото gemini

Нагадаємо, "Або давайте гроші, або не чіпайте вугілля": Корольчук розповів, як ДТЕК Ахметова хоче заробити влітку

Раніше ми писали, що заборона пластику скасовується? Вчені знайшли грибок, який "їсть" пластик на сніданок, обід та вечерю