В Україні починає стабілізуватися ситуація з цінами на курячі яйця та експерти прогнозують, що вартість продукту стане ще нижчою. Коли чекатиме помітного здешевлення, повідомляє "24 канал".

Аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" Максим Гопка зазначає, що після великодніх свят ціни на курячі яйця знизилися на 9-12%. Ймовірно, що продукт подешевшає ще на 15% до середини літа.

Ціни на яйця, фото: Знай.ua

Такій ціновій тенденції сприяє відновлення поголів'я курей, а також зниження витрат на електроенергію у зв'язку з потеплінням та збільшенням тривалості світлового дня.

За словами експерта, надалі ціни на яйця залежатимуть від низки факторів, зокрема вартості кормів, темпів нарощування поголів'я курей та погоди.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Яйця, скріншот: Youtube

В той самий час експерт із птахівництва та співробітник НААН Олег Катеринич зазначає, що вартість одного яйця в літній період складе близько 2,3-3 гривень.

"Традиційно влітку вартість яєць знижується на 30-50% порівняно з початком весни. Хоча тиждень тому відпускна ціна з птахофабрик уже коливалася близько 3 гривень", - поділився прогнозом експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців засмутили новим прогнозом: помідори та огірки не подешевшають, до яких цін готуватися.

Також наш портал інформував, що пшеничний хліб обійдеться дешевше, а батон дорожчає: супермаркети показали, як змінилися ціни на головний продукт.

Крім того, ми писали, ситна вечеря стане ще й дешевою: українські супермаркети оновили ціни на гречку, яйця та соняшникову олію.