Середній клас в Україні на відміну від американського стикається з великими фінансовими викликами.

Щоб вважатися заможною людиною в Україні, потрібно заробляти набагато більше, аніж те, що ми називаємо "середнім доходом" у нашій країні. Хоча все одно залишається цікавим питання – які ж потрібні гроші, щоб жити по-американськи, здійснити так звану "американську мрію".

зарплата, скріншот з відео

Для подальших розрахунків пригадаємо, що середній дохід на душу населення в Україні у 2020 році становив близько $3751, що значно нижче, ніж у США ($63 530 на особу).

Дослідження сайту Expatistan показало, що сім'я із чотирьох осіб у Києві потребує суми десь у 75 301 гривень на місяць для задоволення базових потреб. Це еквівалентно приблизно $2 тис-24 тисячі доларів на рік. І це не можна назвати рівнем середнього класу, бо таких грошей вистачить хіба що щоб поїсти, сплатити рахунки та закрити базові потреби.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Такий дохід не забезпечує можливості придбання двох автомобілів, власного будинку чи квартири та подорожей, як це легко роблять американці.

Підвищення зарплати, скріншот: YouTube

Українцям, які прагнуть мати власну нерухомість, потрібно мати можливість купувати іпотечний кредит зі ставкою 5-7%. Відмінності в системах кредитування у США та Україні роблять таку можливість більш складною для українського середнього класу. В Україні потрібно мати значну початкову суму, щоб зробити перший внесок у розмірі принаймні 30% від вартості...

Нагадаємо, Ощадбанк роздає українцям гроші: хто і як може отримати

Як повідомляв "Знай.ua", чи потрібна довідка про зарплату при призначенні пенсії? Відповідь сподобається не всім українцям

Знай.ua писав, від 340 до 1020 грн: українців невчасно подали декларації змусять платити штрафи