Укрзалізниця – одна з найбільших транспортних компаній України, яка забезпечує перевезення пасажирів та вантажів з одного кінця країни до іншого.

Незважаючи на те, що дуже багато в сервісі з роками змінюється на краще, досі існує серйозна проблема із "зайцями" - людьми, які їздять без квитків.

"Укрзалізниця", скріншот: Youtube

Блогер Олександр Рудоманов на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначив, що зайці продовжують їздити без квитків, а провідники не забороняють їм входити до вагонів.

"В "Укрзалізниці" - без змін. Можливо війна, ядерна війна, вимруть таргани. Але зайці (безквиткові) їздитимуть за наявності квитків у касі", - заявив він у публікації.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Він також підкреслив, що побачив це на власні очі у поїзді №788. Виходячи з коментарів українців, можна заявити, що ця проблема має масовий характер. Хоча закони та правила передбачають серйозну відповідальність за поїздку без квитка.

Пасажири "Укрзалізниці", скріншот: YouTube

Так, пасажир, який не має квитка на руках, має сплатити штраф та вартість поїздки з пункту посадки до пункту призначення. Якщо пасажир раптом відмовляється від сплати штрафу, його повинні висадити з поїзда на найближчій зупинці. Хоча ще чотири роки тому порушувалося питання щодо підвищення штрафу до 3000 гривень для "зайців"... але ініціативу реалізувати не вийшло.

Нагадаємо, у купе "Укрзализниці" знайшовся "синячий" пасажир із горілкою: у компанії "викидати" його не збиралися

Як повідомляв "Знай.uа", в "Укрзалізниці" зізналися, як можна непогано заощадити на купівлі квитка: на касі так не вийде

Знай.ua писав, в "Укрзалізниці" зізналися, коли можна купити постільну білизну в самому поїзді: це рідкісна подія