Новий міністр освіти та науки Оксен Лісовий зазначив, які дисципліни в школі не будуть "урізати". Напередодні міністр розпочав дискусію щодо зменшення навантаження на школярів.

Міністерство освіти та науки не розглядає відмову від української мови та літератури, а також історії України у навчальній програмі. Про це міністр освіти заявив у Facebook.

Школа, скріншот: Youtube

За словами міністра, Україна, як країна, яка перебуває у стані війни та захищає свій суверенітет і незалежність, навпаки має робити ставку на ці дисципліни, посилювати їх та модернізувати відповідно до сьогоднішніх викликів.

Українська мова та література, а також історія України – надважливі дисципліни, які допомагають сформувати національну ідентичність. А отже, не може й бути мови про те, щоб відмовитися від цих предметів у навчальній програмі. Такі ідеї в міністерстві не розглядалися і навіть не лунали, — зазначив Лісовий.

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти

Показати ще

Діти в школі. Фото: кадр з відео

Література – джерело знань та натхнення, можливість для аналізу, рефлексії та розвитку уяви. І українська література точно має що запропонувати читачеві – від колись втрачених імен до творів сучасних авторів.

На думку Лісового, історію України необхідно вивчати зі сторони успіху. Він впевнений, що українці зберегли свою мову, культуру та суверенітет, попри численні спроби силою забрати їх у нас. Тому курс історії у школі має демонструвати дітям міць України, щоб кожен учень та учениця відчували свою здатність бути стійкими та успішними.

Нагадаємо, ми писали, що Олександр Авраменко виправив українців, які припускаються серйозної помилки в "мові": ви будете здивовані.

Як повідомляв "Знай.ua" чи проводитимуть школи випускні у 2023 році: у Міносвіти відповіли українцям.

Також "Знай.ua" інформував, у МОН попередили абітурієнтів щодо НМТ: зробіть це, якщо не хочете "пролетіти" з вступом до ВНЗ.