Перші дні травня в Україні фіксується зниження цін на популярну рибу. Скільки доведеться заплатити за продукт у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Продукти харчування стали однією з головних статей витрат українських сімей. У той час, як зарплати та пенсії більшості громадян за час повномасштабної війни не змінилися, цінники в магазинах злетіли до небачених висот.

Ціни на рибу. Фото: скрін youtube

Деякі товари стали чи не делікатесом, адже їхня вартість досягла рекордних значень. До списку таких продуктів можна віднести рибу, яка почала несподівано дешевшати у перші дні травня.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

Так, свіжоморожена скумбрія станом на 4 травня в середньому коштує 136,90 гривні за кілограм, що майже на 14 гривень дешевше, ніж минулого місяця. Цінники на продукт коливаються від 99,00 до 174,79 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Суттєвіше подешевшала жива риба. Так, короп обійдеться українцям у середньому 133,95 гривні за кілограм. Для порівняння, у квітні цінник був набагато вищим – 177,83 гривні за кілограм.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціна знизилася, але особливо не розгуляєшся: українцям показали нові цінники на яловичину.

Також наш портал інформував, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям.

Крім того, ми писали, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.