Українці можуть підняти цілий стан на старих монетах, які можуть потрапляти разом із здаванням у магазині або лежати в якійсь скарбничці чи старому гаманці. За деякі зразки нумізмати готові давати фантастичні суми. Про це пише спеціалізований ресурс "Монети-ягідки".

Так, фахівці зазначають, що за 10 копійок 1992 року різновиди 2.21ВАк на різних аукціонах можна отримати від 10 до 18 тисяч гривень. Монета має низку відмінностей, які роблять її цінною: тонкий середній зуб тризуба, а також замкнуте п'яте і сьоме зерно третього колосу.

10 копійок. Фото: monety-yagidky

У скарбничці можна знайти 25 копійок 2003 різновиду 1ЕАм, які можна продати за досить пристойну суму - до 2 тисяч гривень. Ця монета карбувалась для річного набору Нацбанку, який так і не вийшов, але грошовий знак відправили в обіг.

25 копійок. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Цінуються монети номіналом 50 копійок 1994 різновиду 1.1АГм. За неї можна отримати близько 2-4 тисяч гривень. Цінність монети можна визначити за наступними критеріями:

  • маленький отвір у нижній частині тризуба;
  • між листком та відростком проміжок у вигляді трапецій;
  • гурт з дрібною насічкою.

50 копійок. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що монетку в 1 копійку пропонують майже за 40 000 грн: у чому її унікальність.

Також наш портал інформував, що унікальні 2 копійки можна продати за цілий стан: 7000 грн, і ціна не остаточна.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, за які гривні можна отримати цілий стан: у мережі показали унікальну банкноту.