У квітні депутати Верховної Ради проголосували за повернення виплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Тепер вийшла низка законопроектів, у яких пропонується збільшення цих виплат за рахунок підвищення акцизів на алкогольні напої.

Ініціатором виступив Георгій Мазураш із "Слуги народу". Він запропонував уряду запровадити 10% акцизний податок із мінімальних роздрібних цін на алкоголь, а за рахунок отриманих коштів збільшити витрати на виплати військовим.

ЗСУ, фото liga

Метою проектів №9251, №9252, №9253 є підтримка не лише військовослужбовців, а й інших категорій українців, які залучені до боротьби з росією.

Дію закону планують продовжити до того моменту, коли скасують військовий стан. Проте акцизний податок хочуть залишити навіть після закінчення війни, а гроші перенаправити на спортивно-оздоровчу та реабілітаційно-спортивну інфраструктуру.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Також Мазураш наголосив на шкоді алкоголю на здоров'я, а збільшення акцизу, на його думку, знизить рівень споживання цих напоїв в Україні.

"Ця законодавча ініціатива дозволить отримати додаткові надходження та направити їх на системний розвиток спортивно-оздоровчої та реабілітаційно-спортивної інфраструктури, а до завершення рашистської агресії, – це будуть додаткові мільярди гривень на виплати військовослужбовцям та іншим залученим. проти окупації", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту №9252".

Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Нагадаємо, українці отримають компенсацію: подати заяву потрібно з 1 по 5 травня.

Раніше ми писали про те, що українські пенсіонери можуть отримати продуктові набори і навіть сходити в "кіношку"