Українська економіка зараз переживає не найкращі часи. Триває війна і всі кошти держава спрямовую на оборону та захист нашої держави. Втім пенсіонерам продовжують індексувати та підвищувати пенсії. Нагадаємо шо у березні уряд проіндексував пенсії непрацюючим пенсіонерам. Пенсійний фонд розповідає про те, яким чином перерахують розміри пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.

Гроші. Фото: Youtube

ПФУ розповіли сам механізм за яким рахують пенсії працюючим пенсіонерам. Так, автоматично перерахують пенсії тим пенсіонерам, які після перерахунку пенсії продовжили працювати та на 1 березня 2023 року вже мають страховий стаж 24 місяці. Перерахують пенсії також тим працюючим пенсіонерам, яким не вистачає страхового стажу, проте з моменту останнього перерахунку пенсії пройшло 2 роки.

"При цьому працюючим пенсіонерам, які отримують пенсію за вислугу років, такий перерахунок буде проведено у разі, якщо вони досягли пенсійного віку", – йдеться у повідомленні.

Розмір пенсії працюючому пенсіонеру буде призначатися індивідуально та буде залежати від коефіцієнту страхового стажу та рівня заробітної плати пенсіонера.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

"Розмір підвищення залежить від того, який страховий стаж вже має людина та який заробіток одержувала в період роботи", – додали у відомстві.

"Перерахунок з квітня буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2023 року (очікуваний строк – травень місяць). Тобто, орієнтовно у червні, пенсіонери, які матимуть право на перерахунок, отримають збільшені розміри пенсійної виплати та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня", – резюмували у ПФУ.

Нагадаємо, не одна, а дві пенсії: хто може розраховувати на подвійні виплати.

Раніше повідомлялося, не хочу працювати, а хочу відпочивати: майбутнім пенсіонерам підказали, як збільшити страховий стаж.

Також, вчасно не вийде: кому з українців не погодять пенсію за віком.