Українцям можуть зменшити пенсійний вік до 55 років, але є нюанс

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Народні депутати працюють над законопроєктом, яким запроваджується новий вид пенсії – накопичувальний. У документі пропонується зобов'язати всіх громадян, які працюють, формувати особисті пенсійні накопичення, які стануть додатковим джерелом виплат до їх пенсій із солідарної системи. Очікується, що друга пенсія зможе покращити забезпечення українців на заслуженому відпочинку. У проєкті закону пропонується, щоб українці виплачували 1% від зарплати у 2023 році, 1,5% - у 2024 році та 2% - у 2025 році.

У травні українці побачать нові ціни на овочі та яйця: сподіватися на краще не варто

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

У травні українці побачать нові ціни на курячі яйця, а також популярні овочі, такі як огірки та помідори. Що стане доступнішим, а що злетить у ціні ще вище, спрогнозували вчені Інституту аграрної економіки. Фахівці зазначають, що період максимального попиту на яйця в Україні вже минув, тож слід очікувати зниження цін. Очікується, що виробництво яєць зростатиме, оскільки почали нестись курки-несучки, поголів'я яких було відновлено восени 2022 року. Поповнення пропозиції на ринку сприятиме поступовому здешевленню яєць до середини літа, якщо не погіршиться ситуація на ринку кормів, які також впливають на цінник продукції.

Володимир Зеленський нарешті розповів про контрнаступ ЗСУ: "Сьогодні це їхній вибір"

Володимир Зеленський, фото Знай.ua

28 квітня, у день, коли росія запустила ракети у жилифі будинку Умані та Дніпра, до Києва прибули новообраний президент Чехії Петро Павло та лідер Словаччини Зузана Чапутова. Вони зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським, після чого гарант на пресконференції відповів на запитання преси. Звичайно ж, журналісти не могли не спитати в нього і про майбутній контрнаступ ЗСУ. Чеський журналіст запитав у Зеленського про те, щоб він порадив українським біженцям у Чехії – повертатися чи не повертатися зараз до України, адже очікується контрнаступ, а Росія відновила ракетні удари по мирних жителів. Український лідер зазначив, що кожен для себе сам вирішує, коли йому повертатись – зараз чи після Перемоги України.

Зірка "Кварталу 95" Юрій Великий розсмішив відповіддю Пєскова про сина серед "вагнерівців": "як глист у с**ці"

Юрій Великий. Фото: Instagram

Комік з "Кварталу 95" регулярно випускає смішні відео на російських політиків, підкреслюючи їхню недолугість, брехливість на лицемірство. Цього разу Юрій Великий показав, як вивертається "рот путіна" пєсков, на запитання про вагнерівців. Напередодні у ЗМІ оприлюднили про те, що син пєскова нібито служив у ПВК "Вагнер", однак потім стало зрозуміло, що це "служіння" було лише як фотосесія. Великий показав, як викручується пєсков, хоча йому не звикати прибріхувати, що є в менталітеті кожного росіянина.

90% військовозобов'язаних порушують закон: Резніков розповів про важливі зміни

Олексій Резніков. Фото: скрін youtube

28 квітня на брифінгу міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що усі військовозобов’язані чоловіки повинні повідомляти інформацію про те, що вони одружилися. "Якщо ви одружилися і не повідомили про це як військовозобов’язаний у центр комплектації, то ви порушник закону. Я думаю, що 90 відсотків чоловіків — порушники закону", — зазначив він. Також Резніков розповів, про те, що Міністерство оброни разом із Міністерством цифрової трансформації розвиває проект "Оберіг". Його мета — оцифрувати всі документи, що накопичилися.