Багато наших читачів уже чули про скандальну ситуацію з побиттям співробітниками Черкаського ТЦК українці посеред вулиці. Так от, надійшла інформація, що сам глава держави відреагував на цю новину.

Володимир Зелеський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному відправляти військкомів із ТЦК на фронт, а на їхні місця ставити військових, які зазнали поранень.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра оборони Олексія Резнікова під час чергового брифінгу.

Олексій Резніков. Фото: скрін youtube

"Є одна з простих рекомендацій Президента України. Він дав серйозну рекомендацію головному Валерію Залежному - переважну більшість військкомів, які давно сидять (у центрах комплектацій - ред) відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А направляти на їхнє місце військовослужбовців, які отримали поранення, які знають , у тому числі, як правильно проводити роботу щодо реалізації мобілізаційних потреб", сказав Резніков.

Володимир Зеленський, фото Знай.ua

Популярні новини зараз

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Міністр додав, що нещодавно призначений перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк займається центрами комплектування та соціальної підтримки.

"Він цим займається системно. Реформа центрів комплектації давно вже назріла. Тому ми разом із Міністерством цифрової трансформації розвиваємо проект "Оберіг"", - сказав Резніков.

Військкоми. Фото: скрін youtube

Він уточнив, що, зокрема, проект передбачає оцифрування всіх документів, що накопичилися, багато документів підтягуватимуться автоматично, наприклад, про одруження.

"Якщо ви одружилися і не повідомили про це як військовозобов'язаний центр комплектації, то ви порушник закону. Я думаю, що 90 відсотків хлопців порушники закону. Система дуже проста - Мін'юст дані дав і все підтягуватиметься автоматично", - зазначив Резніков, додавши, що таким чином буде зменшено навантаження на центри комплектування та вирішиться кадрове рішення.

"Там багато людей, які сидять там століттями, що поросли мохом та корінням", - додав він.

Нагадаємо, представники ТЦК побили чоловіка у Черкасах: йому ще й загрожує покарання.

Раніше повідомлялося, авто за 250 тисяч доларів і вілла в Іспанії: одеський військком збагатився і "вляпався" у скандал із гуманітаркою.

Також, українців попередили про штраф у 34 тисячі, виписати можуть будь-кому.