Військовий стан та мобілізація в Україні тривають від початку повномасштабної війни, а повістки у військкомат продовжують видаватися військовозобов'язаним чоловікам на вулицях та блокпостах — віком від 18 до 60 років.

У той же час деякі компанії мають право захищати своїх співробітників від мобілізації, а також Міністерство аграрної політики та продовольства розширило відповідні критерії.

Українці, скріншот з відео

Саме це стосується визначення підприємств, установ та організацій, які мають ключове значення для національної економіки в галузі аграрного сектору під час надзвичайного періоду та мають право захищати своїх працівників.

Тепер до таких підприємств належать селекційні компанії та виробники насіння овочів та сільськогосподарських культур.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Ви можете бути "заброньованими", якщо працюєте на підприємстві, що постачає насіння овочів та/або сільськогосподарських культур, представляє та діє від імені суб'єкта прав за більш ніж 100 сортами рослин у Державному реєстрі сортів рослин, придатних для розповсюдження в Україні. Це має бути підтверджено довіреністю або договором.

Повістка. Фото: скрін youtube

Або ж на підприємстві, що постачає насіння овочів та/або сільськогосподарських культур, але лише за умови, якщо обсяги ввезення становили понад 40 мільйонів гривень у певний період — із січня по грудень 2022 року.

Ця інформація також має бути підтверджена певними документами.

Нагадаємо, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК: видно всіх

Як повідомляв "Знай.uа", мобілізація триває, що на українців чекає в травні 2023 року: вручення повісток, контрнаступ і в'язниця

Знай.ua писав, юрист пояснив, чому можна не боятися повістки через реєстр військовозобов'язаних: "Дію" можна завантажувати заново