В Україні продовжує дорожчати один із найпопулярніших видів м'яса - свинина. Закупитися на шашлик чи відбивні стає все "болючішим" для гаманців українців. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Українцям стає все важче забезпечувати себе навіть базовими продуктами харчування. За час повномасштабної війни цінники у магазинах суттєво піднялися, а в деяких випадках навіть помножилися. Не стало винятком і м'ясо.
Так, станом на 26 квітня грудинка свинини в середньому продається по 190,40 гривні за кілограм. Цінники коливаються у діапазоні 189,00-193,21 гривні за кіло, залежно від супермаркету. Для порівняння, у березні середній цінник був на рівні 170,97 гривні за кіло.
Головна ціль п'ятниці – не загнати себе: гороскоп на 29 листопада для всіх знаків Зодіаку
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон
Пенсіонерам доплачуватимуть за вік: кому збільшать виплати автоматично
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Свинина лопатка подорожчала із 162,37 до 189,19 гривні за кілограм. Водночас ошийок додав у ціні понад 40 гривень – з 200,65 гривні подорожчав до 247,31 гривні за кіло. Підчеревок у середньому пропонується по 182,21 гривні за кіло, що помітно дорожче, ніж було місяцем раніше – 161,49 гривні за кіло.
Подорожчав і шашлик – із 180,16 гривні за кіло цінник піднявся до 207,06 гривні.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука.
Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.
Крім того, ми писали, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.