В Україні продовжує дорожчати один із найпопулярніших видів м'яса - свинина. Закупитися на шашлик чи відбивні стає все "болючішим" для гаманців українців. Як змінилися ціни, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Українцям стає все важче забезпечувати себе навіть базовими продуктами харчування. За час повномасштабної війни цінники у магазинах суттєво піднялися, а в деяких випадках навіть помножилися. Не стало винятком і м'ясо.
Так, станом на 26 квітня грудинка свинини в середньому продається по 190,40 гривні за кілограм. Цінники коливаються у діапазоні 189,00-193,21 гривні за кіло, залежно від супермаркету. Для порівняння, у березні середній цінник був на рівні 170,97 гривні за кіло.
Зброю до рук візьме кожен: війна та мобілізація можуть тривати ще 10 років
"Пакувати" будуть не тільки ТЦК: експерт розповів, як можуть змінити мобілізацію у 2026 році
Ухилятися стане неможливо: мобілізація вийде на новий рівень
"Мінімалка" до 20 тисяч грн: українцям хочуть майже вдвічі підняти оклади
Свинина лопатка подорожчала із 162,37 до 189,19 гривні за кілограм. Водночас ошийок додав у ціні понад 40 гривень – з 200,65 гривні подорожчав до 247,31 гривні за кіло. Підчеревок у середньому пропонується по 182,21 гривні за кіло, що помітно дорожче, ніж було місяцем раніше – 161,49 гривні за кіло.
Подорожчав і шашлик – із 180,16 гривні за кіло цінник піднявся до 207,06 гривні.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні приємно подешевшали фрукти, але винятки є: ціни на апельсини, банани та яблука.
Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.
Крім того, ми писали, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.