Пацієнт з англійського містечка Ланкашир, який майже повністю паралізований через рідкісне захворювання, вилікувався - слухаючи щодня музику.

Іан Палмер почувається на сьомому небі від щастя, слухаючи групу The Carpenters у рамках "експериментальної медицини", щоб подолати "майже повне параліч його тіла". Про це повідомляє Lancs Live.

Інфекційна лікарня. Фото: скриншот Youtube

71-річний чоловік у червні минулого року захворів на синдром Гійєна-Барре, що змусило його провести сім місяців у лікарні, де він не міг ходити або нормально розмовляти.

Цей рідкісний стан виникає, коли імунна система людини нападає на нерви власного тіла, викликаючи слабкість м'язів і іноді параліч. Але коли його перевели до центру нейрологічного догляду в Престоні, лікарі навчили його співати, використовуючи революційну музичну терапію.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Його терапевт також навчив його технік "уваги", використовуючи його улюблені записи, і як частина його відновлення він щовечора включав The Carpenters. І хоча Іан зізнався у своєму скептицизмі, тепер він може ходити 3 км на день і спілкуватися з сім'єю після того, як вправи розкрили його мозок.

Пацієнт, фото: lancs.live

"Я зрозумів, що музика дуже відрізняється від інших терапій, тому що вона активізує всі частини мозку", - заявив він.

Іана вперше вразив синдром Гійєна-Барре, коли йому було всього 21 рік, через 50 років цей синдром, що впливає на нервову систему, повернувся.

Нагадаємо, кашель, хрипоту та гній: людина заразилася дерев'яним грибком, скоро почнеться "The Last of Us" у реальному житті?

Як повідомляв "Знай.uа", чоловік ігнорував біль у пальці, а потім зліг у лікарню з раком нирки: "Залишалося жити кілька днів"

Знай.ua писав, в Україні від малярії помер громадянин Німеччини: лікарі нічим не могли допомогти