Українець сфабрикував ДТП, щоб уникнути мобілізації, — Олександр Стецюк, голова Всеукраїнської організації захисту прав споживачів фінансових та банківських послуг

За його словами, таке на його практиці вперше: українець, за 5 тисяч доларів, підмовив жінку, щоб та збрехала в суді про те, що він збив її машиною. Суддя дав йому 3 роки умовно, а людям із судимістю заборонено йти до армії.

Мобілізація в Україні, фото slovoidilo

Сьогодні дізнався історію, яка пробила дно в моїй свідомості. Одна людина, для того, щоб уникнути мобілізації, домовляється з жінкою, оформлює ДТП, що він її збив, вона лягає на місяць до лікарні, нібито важкі травми. Отримує велику суму грошей, за те, що підіграла чоловікові. А чоловік йде до суду та платить судді, щоб той засудив його на три роки умовно. З випробувальним терміном 1,5 року. розповідає Стецюк.

Правник Олександр Стецюк. Фото: Telegram

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Він зазначив, що тепер чоловік щасливий, ходить на державну службу, та тішиться що в армію не візьмуть. Весь процес коштував 10 тисяч доларів.

Тобто там писали, що "білі квитки" вжене діють, ще якісь речі не діють. Але парадокс. Людина стала судимою, отримав судимість, зробив собі підставне ДТП, щоб отримати судимість і не піти в армію. Це як треба боятися. - підсумував Стецюк

Нагадаємо, ми писали, що експерти б'ють на сполох через настання тепла - в Україні збільшується ризик загибелі.

Як повідомляв "Знай.ua" повістки через "Дію": адвокат пояснив, чим це обернеться.

Також "Знай.ua" інформував, студентів можуть мобілізувати: адвокат пояснив, коли відстрочка не діє.