Українці вже давно не марять бажання відродити СРСР, хоча залишаються громадяни, які постійно згадують, як у ті роки було класно – яке морозиво було смачне, газування та багато іншого.
Не секрет, що за радянських часів харчові продукти виготовляли із натуральних складових (хоча ми й розбирали). Однак, не всім відомо, що це правило не завжди належало до такого популярного напою, як пиво, який не завжди відрізнявся відмінною якістю.
Зокрема, варіння пива в СРСР базувалося на стародавніх технологіях, які не зазнали змін з часом їхнього відкриття.
Для приготування пива використовували найкращі природні інгредієнти: хміль, солод та чисту воду.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
У торгових точках, де продається пиво, або у барах, його розливали у скляні пляшки об'ємом 0,33 чи 0,5 літра.
Цікаво, що напій наливали у пляшки лише до середини. Решта місць залишалася для газу, який додавався перед закриттям кришок.
Характерною рисою радянського пива було його розведення водою двічі: спочатку це робив водій, який віз пиво, а потім продавці.
Також його свідомо розводили водою, щоб зменшити міцність. Зазвичай воду додавали у пропорції 1:1 або 1:25.
Нагадаємо, жодного ідеального "пломбіру" в СРСР не було: що підмішували в морозиво та сметану
Як повідомляв "Знай.uа", шкідливі звички з СРСР, про які давно настав час забути: кожен українець з ними стикався
Знай.ua писав, українці практично остаточно відмовилися від ідеї відновити СРСР - результати опитування вражають