Через війну багато українців залишили свої домівки та поїхали шукати прихисток за кордоном. Серед біженців на лише молодь, але й пенсіонери.

Їх цікавить, як продовжити виплату своєї пенсії перебуваючи за межами України. Експерт з пенсійного питання Сергій Коробкин, у статті "На пенсії" зазначає, що згідно з чинним законодавством, пенсія в Україні щомісячно виплачується поштою за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера.

Пенсіонери за кордоном. Фото: скриншот Youtube

Також пенсію можуть виплачувати за довіреністю, але її щороку слід оновлювати.

Виїжджаючи за кордон пенсію повинні були припинити виплачувати, але чіткості в цьому питанні немає, адже зараз отримують пенсії на свою банківську картку, і цей процес не контролюється. Наразі діє механізм, якщо протягом року пенсіонер не користується своєю банківською карткою, то виплату припиняють. — зазначає Коробкін.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Отримати пенсійні виплати, які були недоотримані, можна, але не більше ніж за три роки. Одночасно одна особа може отримати пенсію за 12 місяців.

Пенсійна реформа в Україні 2019

Для того, щоб отримати кошти, які не отримав пенсіонер, слід звернутися в Пенсійний фонд.

У разі виїзду на постійне місце проживання, все залежить від того, до якої країни здійснюється переїзд. У багатьох країнах Україна не має ніяких пенсійних угод, тому відмовившись від української пенсії людина сама мусить пристосуватися до життя в новій країні.

А з якими країнами існують угоди, які передбачають пропорційні принципи пенсійного забезпечення, або на підставі домовленості.

Якщо людина працювала в іншій країні та повернулася жити далі в Україні, то їй слід звернутися до пенсійного фонду та заповнити спеціальний формуляр і та країна з якої повернулася людина, буде виплачувати частину пенсії.

Нагадаємо, ми писали, що у травні субсидії знову перерахують: кому з українців потрібно звернутися за перепризначенням.

Як повідомляв "Знай.ua" де пропонують нові авто за найнижчими цінами: в Україні, США чи Європі.

Також "Знай.ua" інформував, окупанти заворушилися на кордоні: готуються до нових провокацій?