В Україні незабаром відзначатиметься Великдень і напередодні великого свята у супермаркетах зростають ціни на популярні м'ясні продукти. Наприклад, цінові рекорди продовжують встановлювати сосиски та сардельки. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні сильно зросли ціни на свинину, курятину та яловичину. Водночас ще активніше почала дорожчати популярна м'ясна продукція, зокрема сосиски та сардельки. Напередодні Великодня цінники на цей товар вирішили побити всі рекорди.

М'ясо в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, станом на 11 квітня сардельки торгової марки "Алан" Женевські із сиром у середньому коштують 293,10 гривні за кілограм, що на 7,63 гривні дорожче, ніж місяцем раніше. Сардельки торгової марки "Ятрань" молочні піднялися в ціні із 115,66 до 122,88 гривні за кілограм.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Сосиски торгової марки "Алан" яловичі в середньому продаються по 120,99 гривні за невелику упаковку вагою 350 грамів. У березні середній цінник на цей же продукт був нижчим – 117,96 гривні. Водночас сосиски торгової марки "Бащинський" філейні подорожчали на понад 45 гривень - до 243,58 гривні за кілограм.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ближче до Великодня, то дорожче: в Україні продовжують зростати ціни на свинину.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, ми писали, до паски не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.