Сім'я члена депутатської групи "Платформа за життя і мир" (екс-ОПЗЖ) у Верховній Раді Суто Мамояна навіть під час війни чудово почувається і купається в розкоші. Лише за 2022 рік сім'я придбала 13 автомобілів на суму понад 1,3 мільйона доларів. Сам нардеп проживає у розкішному маєтку, який раніше не декларував. Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Станом на 2020 рік у деклараціях нардепа Суто Мамояна було вказано автомобілі Mercedes-Benz G63 AMG 2018-го року та дві Toyota Land Cruiser 200 2017-2018 років, які, як він заявив, коштували йому по 800 доларів. Наразі цих машин у власності немає, а нардеп передається на автомобілях, записаних на родичів.

Автопарк сім'ї Мамоян. Фото: bihus.info

Останнім часом народний обранець воліє пересуватися Mercedes-Benz S500L 2020 року, який був куплений новим. Такий седан коштує 172 тисяч доларів, а оформлений він на двоюрідного брата нардепа - Темура Сутка. На дядька Суто Мамояна оформлено Toyota Land Cruiser 300, який його супроводжує. Коштує така машина близько 90 тисяч доларів.

Також на дядька нардепа у червні 2022 року було оформлено новенький Lexus LX500d, ціна якого починається від 133 тисяч доларів. У тому ж році у вересні та жовтні на родичів Суто Мамояна було оформлено два Toyota Land Cruiser 300 із загальним цінником у 180 тисяч доларів.

Популярні новини зараз

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Автопарк сім'ї Мамоян. Фото: bihus.info

Але і це не все, протягом 2022 року батько, кузени та дядько нардепа стали щасливими володарями чотирьох седанів Toyota Camry - одна звичайна, вартістю від 31 тисяч доларів і три з гібридною силовою установкою за мінімум 37 тисяч доларів.

Перед новорічними святами у 2022 році сім'я нардепа поповнила елітний автопарк мікроавтобусом Mercedes-Benz V300D, який коштує не менше 118 тисяч доларів. Крім того, журналісти виявили Mercedes-Benz S400L вартістю від 136 тисяч доларів. Машина оформлена у травні 2022 року на жінку з прізвищем Мамоян, але ним користується чоловік, який був неодноразово помічений у місцях перебування Суто Мамояна.

Автопарк сім'ї Мамоян. Фото: bihus.info

Вишнею на торті став розкішний маєток. Журналісти зафіксували, що нардеп виїжджає домоволодінням на лівому березі Києва. Площа території 132 сотки та з 2014 року земля знаходиться у володінні батьків нардепа. Також на них оформлені садові будинки, площа яких за документами – 110 та 270 м. кв.

Володіння сім'ї Мамоян. Фото: bihus.info

Як зазначають журналісти, насправді на території розташовані два великі маєтки, кілька гаражів, щоб помістити чималий автопарк, альтанка, фонтани, гостьовий будиночок та двоповерховий сторожовий будинок. Через дорогу розташований ще один маєток на ділянці 48 соток, що належить за документами кузенам нардепа.

Раніше портал Знай повідомляв, у Швейцарії раптово знайшли екснардепа ОПЗЖ Новинського: веде богослужіння і не поспішає до Києва.

Також наш портал інформував, маєтки та квартири на сотні мільйонів: ЗМІ розкрили, чим володіє Шуфрич від забороненої ОПЗЖ.

Крім того, ми писали, підкорює джунглі та розкішні яхти: син мера Коломиї Олег Станіславський пішов стопами Тищенка і втік на Балі.