Українці ризикують придбати фальшиві долари та євро, які активно "підсовують" шахраї. Зазначається, що найчастіше підробляють банкноти великих номіналів. Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку України.

У НБУ наголосили, що серед усіх іноземних валют найактивніше підробляють саме долари. Перед цієї валюти припадає 91% всіх підробок грошей інших держав. У шахраїв є два "улюблені" номінали банкнот, які вони підробляють особливо часто.

Долари. Фото: Youtube

Так, на першому місці банкнота у 100 доларів, яка становить 76% від загальної кількості вилучених підроблених купюр, а на другому місці 50 доларів – із показником у 23%.

Підроблені євро в Україні поширюють значно менш активно. Перед цієї валюти припадає лише 8% підробок. Найчастіше зловмисники підробляють купюри номіналами 100 та 50 євро.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Валюта. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що українці ризикують придбати фальшиві гривні. Найчастіше шахраї підробляють купюри старого зразка, випущені до 2015 року. Найбільше трапляється підробок купюр номіналом 500 гривень, а на другому місці – 200 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до Великодня ситуація на валютному ринку пожвавиться: експерт спрогнозував, яким буде курс долара.

Також наш портал інформував, долар по 42,2 та девальвація гривні: курс валют на квітень потішить українців, але потім може настати крах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, клієнт ПриватБанку не зміг зняти долари з рахунку: нові правила щодо мінімальної суми замовлення готівки.