Для наших читачів, які уважно ставляться до платіжок за комунальні послуги, є дуже важливі новини. Справа в тому, що тарифи на доставку електрики, цілком імовірно, доведеться підвищувати. Насамперед йдеться про тарифи компанії "Укренерго".

Про це свідчать дані у звітах Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Укренерго, фото - Ideologs.com

Повідомляється, що підвищення тарифів, яке було узгоджено ще у листопаді 2022 року, є недостатнім для виконання компанією "Укренерго" фінансових зобов'язань.

У МФУ заявили, що може знадобитися подальше підвищення тарифу у світлі зростання витрат, пов'язаних із великим використанням газу в структурі виробництва електроенергії та необхідністю повної компенсації виробникам відновлюваної енергії.

Популярні новини зараз

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Також у МФВ наголошують, що безпосереднім пріоритетом України є стримування негативного впливу війни на енергетичний сектор країни.

На думку експертів, збільшення тарифу з початку 2023 року дало змогу розпочати відновлення енергосистеми. У "Укренерго" заявляють, що компанії не вистачає 20% на фінансування необхідних витрат.

Нагадаємо, "Нова пошта" запропонувала українці переадресацію дорожчу за ціну доставки, "знищевши" посилку: "Висновок напрошується".

Раніше повідомлялося, що українці скаржаться, що "Київстар" списує гроші, не підключаючи пакет послуг за тарифом: "Чисте шахрайство".

Також, "Укрпошта" змінила тарифи на доставку: куди можна надіслати посилку з 60-відсотковою знижкою.