В Україні рекордно подорожчали огірки та помідори. У деяких супермаркетах можна знайти цінники до 250 гривень за кілограм. Коли чекати на здешевлення цих овочів, розповіли заступник керівника Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук та керівник тепличного господарства "Дубово-Агро" Василь Міракін "Фактам ICTV".

Експерти наголошують, що на українському ринку склалася непроста ситуація з огірком, проте вона поступово покращуватиметься. Тепличні господарства розпочали сезон висадки огірків пізніше через проблеми в енергосистемі країни. Відповідно, збирання врожаю також затримується. Якщо зазвичай у квітні сезон уже закінчувався, то 2023 року в цей час буде пік.

Українці у супермаркеті, фото: Знай.ua

Здешевлення огірка очікується вже найближчими 2-3 тижнями, коли на ринку з'явиться більше овочів українського виробництва. За прогнозами фахівців, цінники впадуть до 40 гривень за кілограм.

Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Помідори поки не порадують зниженням цін, адже ситуація з ними значно складніша. Овочі у теплицях в Україні фактично немає і цінник на нього зростатиме. Зниження вартості, ймовірно, розпочнеться лише під кінець серпня.

"Якщо огірок потребує меншого освітлення, його можна вирощувати навіть без штучного освітлення, то помідор у таких умовах неможливо виростити саме в цю пору року. Тому ціна на помідор зростатиме, зниження ціни очікується, найімовірніше, десь на кінець серпня". Ціна становитиме десь 25-40 грн, коли в хід піде вже український польовий помідор", - наголосив Василь Міракін.

Раніше портал Знай повідомляв, що в Україні ціни на цибулю почали активно знижуватися: з чим це пов'язано і чого очікувати у квітні.

Також наш портал інформував, шпроти та сардини стають делікатесами: як в Україні змінилися ціни на рибні консерви.

Крім того, ми писали, зелена цибуля стає доступнішою: нові ціни в супермаркетах дають надію на краще.