Нардеп, член комітету Ради з питань національної оборони, безпеки та розвідки, представник президента у парламенті Федір Веніславський розповів про реєстр "ухилянтів" який готують створити в Україні.

Депутат заявив в інтерв'ю Фокусу, що працює над документом, який би допоміг створити реєстр українців, які ухиляються від мобілізації.

Мобілізація в Україні, фото protocol

Федір Веніславський працює над власним законопроєктом щодо так званого реєстру "ухилянтів". У Верховній Раді документ ще не зареєстрований, нардеп доробляє деталі законодавчої ініціативи.

Суть в тому, що якщо військовозобовʼязаний був належним чином поінформований про необхідність зʼявитись до ТЦК, але не прийшов — наприклад, двічі поспіль, то терцентр матиме право оприлюднити його особисті дані — імʼя, прізвище, якісь ідентифікаційні ознаки в окремому переліку.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Вручення повістки, скріншот із відео

Після того, як чоловік все ж таки виконає своє зобов'язання, то інформація з реєстру буде вилучена.

Якщо людина була належним чином, можливо, через той же месенджер, поінформована і підтвердила, що отримала виклик до ТЦК, але не зʼявилась, то це означає, що вона свідомо не виконує свій конституційний обовʼязок захищати Батьківщину, — каже парламентар

Нагадаємо, що народних депутатів України не мобілізують до Збройних сил України в разі оголошення мобілізації. Про це йдеться у статті 23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Раніше Веніславський заявляв, що в Україні хочуть удосконалити процедуру мобілізації. Так, планують врегулювати питання видачі повісток внутрішньо переміщеним особам, які проживають не за місцем постійної реєстрації.

Нагадаємо, ми писали, що українська ППО знайшла "протиотруту" від іранських "Шахедів", у Залужного заспокоїли населення.

Як повідомляв "Знай.ua" армія бомжів не могла придумати, щоб їм вкрасти: на росії почали продавати крадений з України чорнозем.

Також "Знай.ua" інформував, що п'яний піп УПЦ МП з незрозумілими документами намагався проїхати до Києва.