Торік українськими судами було розглянуто 52 тисячі цивільних справ. Всі вони стосуються несплати за комунальні послуги. Це 26% від усіх відкритих проваджень.

Дослідження базується на аналізі інформації Державної судової адміністрації та класифікації за категоріями понад 7,7 млн справ. Аналітики сервісу Опендатабот визначили, що стягнення боргів за комуналку перебуває на першому місці серед цивільних справ.

Випалати. Фото: Youtube

Ця категорія спорів є абсолютним лідером серед судових справ усіх судів, – зазначено в дослідженні.

Виходить, постачальники, зважаючи на періодичне збільшення заборгованості українців, намагаються отримати кошти судовим шляхом.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк раніше повідомляв, що лише за листопад і грудень минулого року сума загального боргу за послуги житлово-комунального господарства зросла на 2,2 млрд гривень до розміру 35,35 млрд гривень. Найбільше громадяни не сплачують за теплопостачання і гарячу воду – 24,4 млрд гривень.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні перерахують субсидії та зменшать кількість субсидіантів: хто залишиться без допомоги.

Як повідомляв "Знай.ua" тепла в батареях більше не буде: влада декількох областей та міст попередили українців.

Також "Знай.ua" інформував, показники лічильника не відповідають сумі у квитанції: українцям розповіли, як "полегшити" плату за газ.