Сотні українських чоловіків від початку повномасштабної війни в Україні намагалися незаконно перетнути кордон через те, що було встановлено заборону на виїзд.

Комусь вдалося це зробити, комусь ні... а зараз ситуація взагалі дійшла до абсурду, в Чернівецькій області...

Перевірка документів на кордоні, скріншот: YouTube

Там зупинили чоловіка, який приміряв образ прикордонника, щоб допомагати військовозобов'язаним незаконно перетнути кордон. Він отримував 6 тисяч доларів за надання таких послуг. Цю інформацію повідомляє Генеральна прокуратура України у месенеджері Telegram.

Згідно з результатами розслідування, мешканець Буковини уявляв себе прикордонником і за суму 6 тисяч доларів погодився перевезти двох ухилянтів за кордон.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Спільно зі своїм помічником він перевіз військових на державний кордон і надав їм інструкції щодо подальших дій. Для маскування він використав форму з емблемами ДПС.

Чоловіку оголошено підозру у злочині, який полягає в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

"Його викрили прикордонники біля паркану на кордоні з Румунією, де підозрюваний консультував чоловіків", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, уникнення мобілізації за кордоном: після повернення в Україну чоловіки, що втекли, нестимуть відповідальність

Як повідомляв "Знай.uа", змінено правила перебування чоловіків за кордоном: уряд назвав нові терміни

Знай.ua писав, виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів