Українські сім'ї, які мають статус ВПО, можуть подати заявку на щомісячні виплати. Розмір допомоги на сім'ю (двоє дорослих та дитина) складе 7000 гривень. Оформити виплати можна, як особисто звернувшись до відповідних органів, так і онлайн-режиму, не встаючи з дивана. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Усередині переміщені особи можуть одержати щомісячну виплату від держави. На дорослу людину передбачено 2000 гривень допомоги, а на дитину чи людину з інвалідністю – 3000 гривень. Таким чином невелика сім'я — дві дорослі та одна дитина, можуть розраховувати на 7000 гривень допомоги.

Виплати. Фото: скрін youtube

Подати заявку на виплати можна, лежачи на дивані. Знадобиться лише встановити додаток "Дія", якщо його немає на смартфоні, авторизуватися та вибрати послугу "Допомога для ВПО". Також у додатку можна оформити довідку ВПО, якщо вона відсутня.

ЦНАП. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Також за допомогою можна звернутися особисто до ЦНАП за фактичним місцем проживання, управління соцзахисту населення або до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. При собі потрібно мати документи, що засвідчують особу та засвідчують реєстрацію особи у населеному пункті, який був окупований або де ведуться бойові дії.

Раніше портал Знай повідомляв, Кабмін придумав нову соцпослугу для українців із важкою ситуацією, але грошей не дадуть.

Також наш портал інформував підвищення пенсійного віку в Україні: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.

Крім того, ми писали, українцям виплатять 3400 гривень допомоги: хто отримає гроші до кінця квітня.