За останні декілька місяців ціни на овочі та фрукти дивували українців різкими стрибками, але цілком з очевидних причин, оскільки виникли проблеми з імпортом та вирощуванням у місцевих продавців. Ось і останній тиждень березня на плодоовочевому ринку знову зафіксували зміни.

Зрушили з місця ціни на борщовий набір та деякі популярні фрукти. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit. Зокрема, різко подешевшали буряки та морква, хоча ще недавно їх могли дозволити собі не всі.

Борщовий набір, скріншот: YouTube

Водночас тепличні огірки вкотре підвищилися у вартості, але томати подешевшали. Через традиційне підвищення попиту на редиску, ціни на неї злетіли, як і на пекінську капусту, часник, зелену цибулю та петрушку.

Із фруктів подорожчали суттєво яблука, оскільки знизився сезонний попит. Хоча вони залишаються доступними для споживачів, на відміну від інших позицій. Причому їхня ціна в нижньому ціновому сегменті підскочила одразу на третину.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Яблука, фото biznes-plan

Груші та лимони теж встигли подорожчати, а ось апельсини та мандарини знизилися в ціні. Також впав максимальний рівень цін на гранат та банан та мінімальний на ківі.

Моніторинг цін, EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, на які продукти стримують ціни в Україні - список: їх не можна продавати дорожче за встановлену норму

Як повідомляв Знай.ua, долар по 35? Українці дізналися про курс валют, який викликає питання: "Почне тиснути і поверне нас назад"

Також портал Знай.ua писав, що супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.