В Україні на вагу золота стали не лише тепличні овочі, фрукти та м'ясні продукти, а й практично вся "молочка". Супермаркети засмутили черговим підвищенням цін на молоко та вершки. Наскільки зміняться суми у чеках, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Молочна продукція в Україні продовжує дорожчати. Ціни штовхають уперед цілу низку факторів, зокрема ціни на енергоносії, сировину, скорочення поголів'я худоби через війну. Наприкінці березня супермаркети оновили ціни на молоко та вершки та, на жаль, не у бік здешевлення.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Молоко

Станом на 26 березня молоко торгової марки Яготинське 2,6% у середньому коштує 40,13 грн, але навіть не за літр, а 900 мл. Місяцем раніше цей продукт продавався по 38,75 гривні. Водночас молоко торгової марки "Простоквашино" 1% впало у ціні з 38,60 до 36,46 гривні за 900 мл. Незважаючи на здешевлення, цінник залишається на досить високому рівні.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою

Показати ще

Вершки

Вершки торгової марки "Простоквашино" 10% у середньому продаються по 22,68 гривні за 200 мл, що на 83 копійки дорожче, ніж на місяць раніше. Ціни на продукт стартують від 21,30 гривні та досягають 24,99 гривні, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ранковий ритуал під загрозою зриву: у супермаркетах продовжують зростати ціни на каву, з доступного – лише вершки та цукор.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшають банани та лимони: які цінники виставили супермаркети.

Крім того, ми писали, супермаркети оновили ціни на хліб, яйця та вершкове масло: що обійдеться українцям дорожче.