У березні помітно знизилися ціни на свинину, тож можна сміливо відкривати шашличний сезон. Що і на скільки впало в ціні, свідчать дані дослідження аналітиків сервісу доставки Zakaz.ua.

Повномасштабна війна завдала багато шкоди аграрному сектору України. Було зруйновано та пошкоджено багато ферм, скоротилося поголів'я худоби. Відповідно, цінники у магазинах полізли вгору. Зараз спостерігається незначне здешевлення на деяку продукцію.

М'ясо в супермаркеті, скріншот: YouTube

Так, соковитий свинячий стейк без кістки можна купити дешевше на 11%, у середньому цінник становить 234 гривні за кілограм. На 7% – до 144 гривні за кілограм подешевшала лопатка на кісточці. Стегно в середньому пропонується по 149 гривень за кіло, що дешевше на 3%. Середній цінник на свинячу грудинку опустився на 6% – до 156 гривень за кілограм.

Супермаркет, м'ясо, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Водночас за даними Мінфіну, шашлик свинини в середньому пропонується по 178,27 гривні за кіло. Цінник трохи зріс, якщо порівнювати із лютим, коли вартість становила 176,80 гривні за кіло. Діапазон цін на шашлик у супермаркетах коливається від 149,90 до 195,00 гривні за кіло.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили ціни на хліб, яйця та вершкове масло: що обійдеться українцям дорожче.

Також наш портал інформував, вітаміни лише для забезпечених українців: у супермаркетах продовжують дорожчати яблука та виноград.

Крім того, ми писали, українські супермаркети знизили ціни на вершкове масло: як змінилася вартість і де найдешевше.