Темпи інфляції в Україні трохи знизилися, але ціни на продукти продовжують зростати. Серед рекордсменів із подорожчання популярні овочі, фрукти, молочка і звичайно ж – м'ясо. Наприклад, яловичина в супермаркетах стала помітно дорожчою, ніж місяць тому. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Настала весна і розпочався сезон шашликів та барбекю, але з новими цінами на м'ясо це стало недешевим задоволенням. В Україні активно зростають ціни не лише на свинину та курятину, а й на яловичину. Судячи з чергового подорожчання, весняне барбекю поки що доведеться відкласти, принаймні любителям саме яловичини.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 24 березня яловичина гуляш у середньому пропонується по 244,81 гривні за кілограм. У лютому середній цінник був майже на 10 гривень нижчим – 234,99 гривні за кілограм. На даний момент цінники на продукт коливаються від 198,95 до 299,00 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Яловичі реберця в середньому коштують 152,98 гривні за кілограм, що на 13 гривень дорожче, ніж минулого місяця. Цінник на продукт варіюється в діапазоні 140,95-65,00, залежно від супермаркету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевші.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв кефір у минулому? Після скорочення комендантської години українські супермаркети оновили ціни на гарячі напої.