Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат за віком, є кілька важливих новин. Уряд країни анонсував подарунки для тих громадян, які зібралися виходити на заслужений відпочинок.

Пенсіонери можуть одержати ще й щомісячні компенсаційні доплати. Сума різниться та становить від 300 до 570 гривень. Але є дві умови, пенсія не повинна бути вищою за 10 300 гривень, також важливою умовою є і вік.

Про це стало відомо завдяки заяві першого заступника Міністра соціальної політики України Дарії Марчак. Також про це у дітялах розповіли у Telegram-каналі "Соціалка.ua".

Публікація "СОЦІАЛКА.UA", скріншот: Telegram

Такі доплати передбачені для пенсіонерів віком від 70 років.

Популярні новини зараз

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

"Щомісячні компенсаційні виплати – це не нова ініціатива. Вона була введена ще з 2020 року. … Така виплата провадиться, якщо розмір пенсії, яку отримує людина, не досягає 10 340 грн", – пояснила вона.

Марчак повідомила, що пенсіонери, які досягли віку 70-75 років, можуть розраховувати на виплату до 300 грн. Пенсіонери віком 75-80 років отримуватимуть до 456 гривень, а пенсіонери віком від 80 років – 570 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Виходить, що найбільшу виплату нараховують пенсіонерам у поважному віці. Також слід зазначити, що минулого року під час індексації, що проходила у березні, було підвищено й компенсаційні виплати.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

Підвищення не торкнулося лише пенсіонерів віком 70-75 років, оскільки доплату їм встановили у жовтні минулого року. Цього року уряд прийняв рішення не індексувати вікові доплати, тож суми залишилися незмінними.

Нагадаємо, підвищення пенсійного віку і нова індексація: у Мінсоцполітики розповіли, що чекає на українців.

Раніше повідомлялося, що в чергах чекати не доведеться: що обіцяють втілити вже цього року у сферу соцпослуг.

Також, правила надання відпусток хочуть змінити: як відпочиватимуть українці.