В Україні військові проходитимуть обов'язковий випробувальний термін для того, щоб продовжити службу у Збройних Силах чи інших формуваннях. Це стосується не всіх громадян, а лише тих, кого вперше взяли на військову службу.
В уряді ухвалили відповідний законопроект №8169 про виконання військового обов'язку та проходження військової служби. "За" проголосували 262 народні депутати, як повідомили члени партій "Голос" - Ярослав Железняк та "ЄС" - Олексій Гончаренко.

Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Якщо військовослужбовці успішно пройдуть випробувальний термін до 6 місяців, вони продовжать службу за контрактом.

"Військовослужбовці, яких визнано такими, що успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України або інших військових формуваннях", – заявили нардепи.

Проте шість місяців випробувального терміну мають пройти українські військові, а для іноземців він встановлений у два місяці.

ЗСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Згідно із законопроектом, порядок проведення випробувального терміну встановлюватиметься відповідними положеннями про проходження військової служби та іншими нормативно-правовими актами, якщо інше не передбачено законом України.

Раніше ми писали про те, що військовий експерт розповів, коли ЗСУ підуть у контрнаступ і доки дійдуть: у червні їх не зупинитиме.

Як повідомляв Знай.ua, росіянам на кордоні з Україною пропонують купувати ППО: обслуговування входитиме до комунальних послуг

Також портал Знай.ua писав, що чи зайдуть ЗСУ до Білгорода та Курська? Експерт розповів, навіщо росіяни будують там лінію оборони