Юристи розібралися, у яких випадках родичі можуть отримати допомогу, замість внутрішньопереселених осіб.

До фахівців з "Юридичного порадника" звернулася родичка ВПО, що померла, але так і не отримала своїх виплат як переселена особа впродовж 7 місяців. Родичка зазначає, що на початку грудня в соціальному захисті повідомили, що виплати призначено і слід очікувати фінансування. Проте невдовзі сестра померла. Її цікавить, чи мають спадкоємці померлої право на одержання цих коштів.

Виплати. Фото: Youtube

На початку грудня в соціальному захисті повідомили, що виплати призначено і слід очікувати фінансування. Але 22 грудня сестра померла. Чи має право син померлої на одержання цих коштів, бо соціальний захист відмовляє? — запитали у фахівців.

У відповідь, юристи пояснюють, що Цивільний Кодекс дає розлоге пояснення. До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини (тобто, на момент смерті) і не припинилися внаслідок його смерті, крім прав і обов'язків, що нерозривно пов'язані з особою спадкодавця.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Входять до складу спадщини суми:

  • заробітної плати;
  • пенсії;
  • стипендії;
  • аліментів;
  • допомоги у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю;
  • відшкодувань у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я;
  • інших соціальних виплат, — за умови, що такі виплати належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя.

Але виплати ВПО є державною соціальною допомогою на проживання переселенцям, яка призначається органом соціального захисту населення протягом 10 робочих днів з дати надходження заяви про її надання та надається щомісячно. Тому нарахована, але не отримана за життя сума допомоги на проживання ВПО, повинна бути виплачена членам сім'ї померлого ВПО.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні змінили порядок надання допомоги по частковому безробіттю: що потрібно знати.

Як повідомляв "Знай.ua" з одного боку перевірки, з іншого — "ні" дискримінації: внутрішніх переселенців перевірятимуть з особливою делікатністю.

Також "Знай.ua" інформував українські роботодавці розповіли, чому не горять бажанням працевлаштовувати переселенців: є причини.