В нашій країні продовжуються бойові дії за визволення захоплених росією територій України, тому мешканцям, які живуть близько до зони бойових дій та у тимчасовій окупації вирішили спростити призначення пенсій.

Таку зміну передбачає законопроєкт №8198. Цей документ був ухвалений депутатами Верховної Ради у другому читанні 20 березня, "за" проголосували 274 народні депутати.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Законопроєкт передбачає, що особи, які проживають або проживали на тимчасово окупованій території чи в регіонах, де відбуваються бойові дії, та отримали право на пенсію, зможуть отримати виплату без затримок незалежно від строку звернення до Пенсійного фонду.

Це передбачається на час дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Документ було запропоновано оскільки Пенсійний фонд на тимчасово окупованих територіях часто не може виконувати своїх функцій.

Причиною такого законопроєкту стало окрім іншого ще й те, що на громадян позначається відсутність інтернету та мобільного зв'язку, через що вони часто не можуть вчасно подавати заяви (в т.ч. на призначення пенсії) через портал електронних послуг ПФУ.

Пенсія налічуватиметься з наступного дня після досягнення людиною із зазначених категорій пенсійного віку (залежить від стажу, зазвичай 60 років), а також відповідно до встановлення інвалідності (за рішенням медекспертизи).

Пенсія. Фото: скрін youtube

Це дуже підтримає громадян, які проживають на окупованих територіях та в зоні бойових дій та дозволить їм отримати належні пенсійні виплати.

Нагадаємо, ми писали, що українців попередили про виплати 6 600 грн: що потрібно знати.

Як повідомляв "Знай.ua" українка відсудила у ПриватБанку 65 тисяч грн: через шахраїв втратила всі свої гроші.

Також "Знай.ua" інформував, українці можуть отримати ще одну грошову допомогу, але є умови: хто та на яку виплату може претендувати.